Barometer Transport en logistiek

UWV publiceerde in maart 2022 een barometer met daarin de laatste ontwikkelingen in transport en logistiek. In de barometer staan bijvoorbeeld WW-cijfers, de ontwikkeling van het aantal vacatures en de verwachtingen van de ondernemers in de sector.

Tijdens de coronacrisis lieten de deelsectoren binnen de sector transport en logistiek een verschillend beeld zien. Ook bij het herstel is dit het geval. In het personenvervoer (OV, taxi’s en touringcars) en de luchtvaart kromp in 2020 het aantal werknemersbanen. In 2021 bleef het aantal banen in deze deelsectoren verder dalen. Bij het goederenvervoer en logistieke diensten steeg het aantal banen in 2021 juist. Naar verhouding was de toename van het aantal banen het sterkst bij de oproepcontracten, gevolgd door de tijdelijke contracten.

In Friesland nam in de sector transport en logistiek nam het aantal WW-uitkeringen verder af naar 249 eind april 2022. In het afgelopen jaar halveerde het aantal WW-uitkeringen in deze sector bijna. Het aantal transport & logistieke vacatures in Friesland steeg fors naar 950 eind 2021. Tegenover een groeiend aantal vacatures staan steeds minder beschikbare werkzoekenden. Hierdoor zijn er veel kansen op werk. Bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner.

Openstaande vacatures transport en logistieke beroepen

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Abonneer je op de UWV Kennisnieuwsbrief.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op