Ben & Jerry’s lanceert werkgevers-toolkit over asielzoekers en werk

Wachten is vervelend, en lang wachten nog vervelender. Ook veel vluchtelingen die net in Nederland zijn, ervaren dat, en willen niets liever dan de handen uit de mouwen te steken. Dat ziet Ben & Jerry elk jaar in de Ice Academy, een programma voor ondernemers met een vluchtelingenachtergrond. Tijdens dit programma ontwikkelen de ondernemers een business plan en doen ze ook werkervaring op. Ook ondernemers die al langere tijd in afwachting van hun asielprocedure zijn, mogen binnen het Ice Academy programma werkervaring opdoen, als ze het recht hebben om te werken.*  Hopelijk duurt het afwachten zo iets minder lang.

Succesrecept

Voor de werkgever werkt het net iets anders als je een werknemer krijgt die nog wacht op een officiële asielstatus. Want dan moet je zelf een werkvergunning regelen (de Tewerkstellingsvergunning) en dat gaat niet altijd goed. Sterker nog, in 20-30% van de aanvragen gaat het verkeerd, zo blijkt uit een recent onderzoek van de Radboud Universiteit.

Zonde, want met simpele handvatten kan een nieuwkomer wel snel aan de slag. Ben & Jerry heeft van eerdere ervaringen geleerd en hun succesrecept verbeterd. Dat delen ze nu met andere werkgevers in deze toolkit. Zo lukt het hopelijk jullie ook om nieuw talent snel en simpel een plek te geven. Let’s melt barriers together! 

*In Nederland mag een asielzoeker wiens aanvraag nog in behandeling is, het eerste half jaar niet werken. Daarna mag iemand onder voorwaarden en voor een beperkte tijd werken, als hij of zij wil. 

De toolkit en nog veel meer informatie vind je op benjerry.nl.

 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op