Diploma-uitreiking 'Eigen Kracht'

Na het succesvol afronden van het traject ‘Eigen Kracht’ zijn op maandag 9 oktober 2017 aan 11 deelnemende vrouwen een mbo-diploma dienstverlening/fast-service catering overhandigd in het Friesland College te Leeuwarden.

Over ‘Eigen Kracht’

Het traject ‘Eigen Kracht’ is in 2016 gestart als een éénjarig opleidingstraject van gemeente Leeuwarden samen met het Friesland College, speciaal bedoeld voor laagopgeleide vrouwen boven de 30 jaar. De opleiding richt zich op dienstverlening/fast-service catering en houdt in dat de vrouwen wekelijks 8 uur naar school gaan en 16 uur stage lopen. Het uiteindelijke doel van ‘Eigen Kracht’ is de vrouwen dichter bij de arbeidsmarkt te krijgen door het behalen van een mbo-diploma, niveau 2.

Genoeg reden tot feest

Maandag 9 oktober werd het 1e jaar afgesloten met een feestelijke bijeenkomst. Er is genoeg te vieren, want:

  • Van de 20 gestarte vrouwen in 2016 ontvingen 11 hun diploma;
  • Een aantal vrouwen heeft inmiddels een betaalde baan, een uitkering is dus niet meer nodig;
  • ‘Eigen Kracht’ is in 2016 genomineerd voor de ESF-awards en heeft hierbij de 2e prijs gewonnen;
  • Voor het schooljaar 2017/2018 zijn 13 nieuwe vrouwen gestart.

De deelnemende vrouwen hebben allemaal een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zijn stuk voor stuk op hun eigen manier gegroeid en hebben nu dus ook nog een diploma op zak! ‘Eigen Kracht’ is geslaagd omdat alle kandidaten in beweging zijn gekomen en participeren.

Andries Ekhart, wethouder gemeente Leeuwarden, was net als bij de aftrap van dit traject ook aanwezig bij de diploma-uitreiking. 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op