Druk bezocht evenement 'Perspectief in Techniek'

Omdat de technische sector schreeuwt om personeel organiseerden Fryslân Werkt!, F-Top & Leren en Werken Fryslân vanmorgen het evenement ‘Perspectief in Techniek (PIT)’ in het Adverium te Drachten. Friso Douwstra (wethouder gemeente Leeuwarden en bestuursvoorzitter Fryslân Werkt!) en Roel Haverkort (wethouder gemeente Smallingerland) verzorgen de opening van PIT.

Ruim 150 geïnteresseerde werkzoekenden hebben workshops gevolgd over installatietechniek, CNC operator, vrouwen in techniek, metaalbewerking, lassen en scholing & opleiding. In deze workshops hebben werkgevers hun vakgebied en hun eigen bedrijf gepromoot. Het doel hiervan was werkzoekenden te inspireren en activeren om te kiezen voor een baan in de techniek.

 

Tegelijkertijd gaf Peet Ferwerda (MBO Life Sciences en Friesland College) een seminar over wendbaar vakmanschap voor ruim 50 werkgevers, brancheorganisaties & opleiders. Door het volgen van dit seminar hopen we dat meer werkgevers tot inzicht komen dat goed personeel te vinden is als je ook open wilt staan voor werknemers die niet persé een technische vooropleiding hebben.

Tijdens de netwerklunch ontmoetten werkgevers en werkzoekenden elkaar. Een mooie bijvangst van vanmorgen was dat enkele werkzoekenden een dusdanige klik met een werkgever hebben gemaakt dat zij verder met elkaar in gesprek gaan. Daar doen we het voor! 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op