FrieslandCampina doet mee met pilot Inclusief ondernemen

Op 8 december is het eerste contract binnen de pilot Inclusief ondernemen ondertekend door een lid-melkveehouder. FrieslandCampina is in samenwerking met AB Vakwerk een pilot gestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die vallen onder de Banenafspraak en Wet Quotumregeling, naar werk te begeleiden op melkveebedrijven. De pilot Inclusief ondernemen is een samenwerking tussen Arbeidsmarktregio Fryslân Werkt, AB Vakwerk, Locus en FrieslandCampina in de regio Zuidwest-Friesland en Centraal-Friesland. Het ondertekenen van de samenwerking vond plaats op het melkveebedrijf van Beant en Jolanda Dijkstra, waar Sander Wouters via de pilot Inclusief ondernemen is gestart met werken.

Beant Dijkstra, lid-melkveehouder FrieslandCampina: ‘Ik vind het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren, dus ik was direct enthousiast over de pilot Inclusief ondernemen. Sander is een waardevolle hulp voor mijn bedrijf en hij wil veel leren over de melkveehouderij.’

Sander Wouters, medewerker: ‘Al jaren liep ik met het idee om te gaan werken op een boerderij. Een tijd geleden heb ik dit benoemd bij mijn jobcoach en zij heeft me in contact gebracht met het bedrijf van Beant en Jolanda. Ik ben erg blij dat ik op de boerderij kan gaan werken. Ik vind hierbij de rust van de koeien en het buitenleven.’

De doelstelling van de pilot Inclusief ondernemen is om in 2017 arbeidsplaatsen te realiseren bij de leden-melkveehouders in de arbeidsmarktregio Súdwest Fryslân. Het streven is een landelijke uitrol met 100 arbeidsplaatsen bij leden-melkveebedrijven in de komende twee jaar te realiseren.

Over de pilot Inclusief Ondernemen

FrieslandCampina staat voor een duurzame melkveehouderij en wil samen met de leden-melkveehouders van waarde zijn in en voor de samenleving. FrieslandCampina wil daarom duurzame arbeidsplaatsen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij leden-melkveehouders. Om hier invulling aan te geven is de pilot Inclusief ondernemen gestart in de districten Zuidwest-Friesland en Centraal-Friesland.

AB Vakwerk, Locus en Arbeidsmarktregio hebben ervaring met het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze partners geven begeleiding en scholing aan leden-melkveehouders van FrieslandCampina die deelnemen aan de pilot. AB Vakwerk bezoekt samen met een adviseur van FrieslandCampina geïnteresseerde melkveebedrijven voor een oriënterend gesprek, alvorens kandidaten voorgedragen worden. Als er een match is tussen de kandidaat en het melkveebedrijf krijgt de medewerker een contract bij AB Vakwerk.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op