Gratis opleidingen!

Veel medewerkers zitten tijdens deze coronacrisis noodgedwongen thuis. Medewerkers die graag thuis iets te doen willen hebben, kunnen bijvoorbeeld aan de slag met gratis e-learnings. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Algemeen:

Educentre (via Fryslân Werkt!): tot september 2021 biedt Fryslân Werkt! via Educentre een digitaal opleidingsplatform waarbij je kunt kiezen uit 81 gratis cursussen, opleidingen en tests. Een paar voorbeelden: Basisveiligheid VCA en VCA VOL, Photoshop, HTML, Excel, Prezi, projectmanagement via Prince2, korte cursussen zoals ‘Stap uit je schulden’ en ‘Professionele presentatie’, DigiD aanvragen, CV schrijven en diverse opleidingen m.b.t. de Wet op financieel Toezicht (Wft). De meeste cursussen zijn in het Nederlands, sommige in het Engels of Duits.

Leerwerkloket: groot overzicht van het aanbod aan e-learnings, zowel algemene als specifiek voor de sectoren zorg en welzijn, techniek, en IT. Ook vind je hier een aantal Massive Open Online Courses (MOOC) van verschillende universiteiten.

GoodHabitz (Vakbond CNV): CNV biedt al haar leden 150 gratis online trainingen gratis aan. Ook als je niet (extra) thuis zit mag je als lid van CNV Vakmensen van dit aanbod gebruikmaken. Moeite met kiezen? Doe de Goodscan. Met deze laagdrempelige zelftest kom je erachter hoe je het liefst leert, waar je kwaliteiten en groeikansen liggen én welke trainingen jou op het lijf geschreven zijn.

Studytube: hier vind je een groot aanbod van gratis opleidingen en cursussen variërend van EHBO tot de Green Belt van LEAN Management.

 

Schoonmaak:

Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS): online trainingen over infectiepreventie en patiëntveiligheid in ziekenhuizen, verpleeghuizen, een training over gastvrij werken en gesprekstechnieken (voor objectleiders).

 

Voor SW-medewerkers en mensen zonder startkwalificatie:

Werk-portal: hier vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media.  Ook zijn er (versies van) programma’s voor mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, omdat ze niet in Nederland geboren zijn.

Oefenen: in deze periode is het belangrijker dan ooit om online contacten te kunnen onderhouden. Heeft iemand daar moeite mee, dan is het Klik & Tik programma ‘Samen op ’t Web’ op Oefenen.nl geschikt. Hiermee leert iemand omgaan met Skype, WhatsApp, Facebook en andere social media. Ook staan er op Oefenen.nl programma’s om een leuke manier aan je taalvaardigheid te werken, zoals Oefenen LINGO en de Liedjeskast.

Steffie: programma’s met leuke tips over gezond koken en (thuis) bewegen.

Soofos: gratis online cursussen over o.a. Photoshop, Excel, yoga en tekenen. Deze lessen worden veelal gegeven door zzp’ers en ondernemers, die allen hard getroffen worden door de huidige coronacrisis. De cursussen zijn zeer volledig en zijn afhankelijk van het onderwerp in vier uur tot vier dagen te volgen waarna een certificaat volgt. Er is een selectie van cursussen beschikbaar gesteld en iedereen kan er één kiezen en volgen.

JobOn: via online trainingen en webinars wordt je uitgedaagd om en volgende stap in je carrière te zetten.

 

Techniek:

Ozone (samenwerking A+O Metaalelektro, Koninklijke metaalunie en bouw): de kant-en-klare leercontent in de bibliotheek is praktisch en visueel. Met veel instructiefilms, animaties, 360 gradentours, lessen, werkinstructies en opdrachten. De onderwerpen variëren van lassen, draaien, frezen en warmtepompsystemen tot en met meten, tekeninglezen en materialenkennis. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alvast de theorie volgen voor het heftruckcertificaat. De meest recente module gaat over leidinggeven op afstand.

Leerwerkloket: groot overzicht van het aanbod aan e-learnings, zowel algemene als specifiek voor de sectoren zorg en welzijn, techniek, en IT. Ook vind je hier een aantal Massive Open Online Courses (MOOC) van verschillende universiteiten.

Vakmanschap CO: installatiemonteurs hebben vanaf 1 juli 2020 verplicht een Bewijs van Vakmanschap nodig als ze werken aan gasverbrandingsinstallaties. Met een zelftoets en korte modules kun je op deze website jezelf voorbereiden op de theorietoets voor dit Bewijs. Ook deze theorietoets kun je thuis maken.

Build Up Skills: e-learnings over bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen, na-isolatie en ventilatie. Na registratie kun je de modules gratis volgen. Je kunt de omgeving ook als app gratis downloaden en daarin je voortgang bijhouden en vergelijken met andere vakmensen. 

Bouwwebinar: na het aanmaken van een gratis account kun je webinars kijken over onderwerpen als ventileren, warmtepompen en het adviseren van klanten over de energietransitie. In elke webinar geven twee of drie deskundigen uitleg over een onderwerp. Elk webinar duurt een uur. Bij webinars die je live volgt, is ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Horeca:

SVH Horecatalent: voor horeceamedewerkers en scholieren is er een gratis pakket aan e-learning beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende functies in de horeca: (zelfstandig werkend) kok, (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw en fastservice. Voor leden van KHN  is er een nog uitgebreider pakket aan e-learning beschikbaar waarvan er ook al honderden zijn besteld.

Ook voor scholen heeft SVH een gratis aanbod. Variërend van een inspiratiebox op LinkedIn met handvatten om afstandslessen te organiseren tot ook het gratis openstellen van de e-learning voor scholen die niet met SVH Horecatalent werken en gratis toegang tot de digitale theorieboeken.

Recreatiehero: de trainingen in de RecreatieHero zijn exclusief toegankelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij branchevereniging HISWA/Recron. Werkgevers kunnen een account openen en daar vervolgens hun medewerkers aan koppelen. Het aanbod bestaat uit 150 leuke en leerzame trainingen op het gebied van competenties, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.  

HorecaHero: om alle horecahelden een helpende hand te bieden in deze barre tijden, hebben wij besloten iedereen tot en met 6 april gratis toegang te geven tot zes van onze online trainingen. In tegenstelling tot vergelijkbare acties van onze concurrenten, heeft iedereen kosteloos toegang tot de trainingen zonder administratie- of registratiekosten! Zo kunnen jullie horecatoppers ook thuis aan de slag om hun horeca-skills te verbeteren! Welke trainingen? Gastvrijheid, Bediening, Circle of hospitality, Allergieën & diëten, Up- & Cross selling, Communiceren in de horeca.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op