Inspiratietour Joure, Franeker & Sneek

Donderdag 27 februari bezochten zo’n 60 werkzoekenden tijdens een Inspiratietour 12 verschillende werkgevers in het westen van Friesland. Fryslân Werkt! organiseert regelmatig Inspiratietours om werkzoekenden met een uitkering kennis te laten maken met voor hen onbekend werkterrein. 

Deelnemers & route
Vanuit drie opstapplekken (Joure, Franeker en Sneek) vertrekken bussen met daarin 60 werkzoekenden voor een kennismaking met werkgevers zoals de LEVVEL betonfabriek in Harlingen, Feadship in Makkum en JIP in Joure. Alle deelnemende werkzoekenden ontvangen momenteel een uitkering van hun gemeente of van UWV.
 
Doel
Vaak blijven mensen zoeken naar werk in branches die bij hun bekend zijn, maar waar nu geen of nauwelijks werk meer in te vinden is. Met de Inspiratietour wil Fryslân Werkt! werkzoekenden in beweging krijgen, hun interesse wekken voor verschillende branches en hun weer in mogelijkheden laten denken. Na elke Inspiratietour gaan we met alle deelnemers in gesprek om hun ervaringen te horen en bespreken we hun baanwensen en -kansen.

Meer informatie: Johan van Palmhoven

 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op