Inspiratietour Noordoost Fryslân

Om werkzoekenden kennis te laten maken met voor hen onbekend werkterrein organiseren de gemeenten Achtkarspelen, Smallingerland en Tytsjerksteradiel op donderdag 29 november een Inspiratietour langs diverse werkgevers. Harjan Bruining (wethouder gemeente Achtkarspelen) opent de tour om 9.45 uur in het gemeentehuis in Burgum.

Deelnemers

Vanuit Drachten en Burgum vertrekken twee bussen met daarin 40 werkzoekenden voor een rondrit langs verschillende werkgevers: Wereldrestaurant Omnia (Drachten), Maaltijdservice Van Smaak (Drachten), DKD Lasopleiding – locatie Beurtschip (Drogeham), Houtskeletbouw Van der Meer Prefab (Drogeham), Woonzorgcentrum ’t Suyderhuys (Surhuisterveen) en klantcontactcentrum Messor Media (Drachten). De deelnemende werkzoekenden wonen allemaal in Noordoost Fryslân en ontvangen momenteel een uitkering van hun gemeente of van UWV.

Doel

Vaak blijven mensen zoeken naar werk in branches die bij hun bekend zijn, maar waar nu geen of nauwelijks werk meer in te vinden is. Met de Inspiratietour wil de organisatie de werkzoekenden in beweging krijgen, hun interesse wekken voor verschillende branches en hun weer in mogelijkheden laten denken.

Na de tour – het vervolg

In Noordoost Fryslân zijn verschillende werkgelegenheidsprojecten die aansluiten bij de bedrijfsbezoeken. Zo is er een opleiding mogelijk bij Technopark, bij het werkervaringsproject Spitkeet kan men in de bouw aan de slag en bij het Beurtschip kun je een lasopleiding volgen om in de metaal aan de slag te komen. Vaak zijn potentiële werkgevers zelfs al in beeld, nog voordat de kandidaat de lasopleiding heeft afgerond. In het klantcontact zijn naast de reguliere vacatures in Leeuwarden nog verschillende opties om werkervaring op te doen.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op