Kijlstra Personenvervoer biedt Friese uitkeringsgerechtigden kans op werk

Kijlstra Personenvervoer uit Drachten geeft kandidaten vanuit een uitkeringssituatie een kans om bij hen aan de slag te gaan als personenvervoerder. De kosten voor de opleiding nemen zij voor hun rekening. Kijlstra wil op deze manier ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen en zo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Wethouder Roel Haverkort van Smallingerland en directeur Rudy Verwoert ondertekenen op donderdag 21 december 2017 om 15.00 uur een overeenkomst om de samenwerking tussen Kijlstra Personenvervoer en Fryslân Werkt! te bekrachtigen. Rudy Verwoert is erg blij met deze samenwerking: “Op deze manier kunnen wij als maatschappelijk  betrokken bedrijf écht iets doen voor mensen die in een uitkeringssituatie zitten. Ze krijgen de kans om een mooi vak te leren én te bouwen aan hun toekomst. Daar doen we het voor!”

Kansen voor laagopgeleiden bij Kijlstra Personenvervoer

Hoewel er geen tekorten zijn in het personenvervoer, biedt de samenwerkingsovereenkomst tussen Kijlstra Personenvervoer en Fryslân Werkt! met name kansen voor laagopgeleiden vanuit een uitkeringssituatie. Eind oktober 2017 telde Friesland 13.873 WW-uitkeringen, 30% daarvan is laagopgeleid. Voor hen is het niet altijd makkelijk werk in de regio te vinden. Mogelijk komt daar door deze samenwerking verandering in.

Het aanbod

Wie interesse heeft in de baan als personenvervoerder kan dat kenbaar maken via de website van www.fryslanwerkt.nl. Kandidaten die goed gemotiveerd zijn en geschikt voor het vak, zijn welkom. Kijlstra Personenvervoer investeert door voor hen de opleiding voor personenvervoerder kosteloos te verzorgen. Na een scholings- en stageperiode van maximaal 3 maanden én het behalen van de benodigde taxipas, kunnen kandidaten bij Kijlstra Personenvervoer aan de slag. De auto mét bijbehorende bedrijfskleding staat dan voor hem of haar klaar. 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op