Lasopleiding Drogeham - Beurtschip Grou

In Drogeham wordt gewerkt aan het Beurtschip Dorp Grou. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken aan het schip. Door de werkzaamheden die zij op doen kunnen ze weer gemakkelijker aan de slag in de arbeidsmarkt. Door dit project ontstond het idee om een lasopleiding er bij aan te bieden. Hiermee komen de deelnemers weer een stapje verder. Een aantal deelnemers is dan ook begonnen aan de lasopleiding.

Deze lasopleiding is opgezet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen die willen omscholen. Op dit moment is er veel vraag naar lassers in alle facetten van het vakgebied, het biedt deelnemers een goede kans om aan werk te komen. Opvallend is dat veel dames zich hebben aangemeld voor de opleiding. Zij scholen bijvoorbeeld om van receptioniste naar TIG lasser of van schoonheidsspecialiste naar MIG Lasser.

De deelnemers geven aan dat ze de kans aangrijpen om zichzelf te ontwikkelen. Een van de deelnemers zegt dat het volgen van de opleiding bijdraagt aan haar zelfontplooiing en zelfvertrouwen. Ook vertellen de deelnemers dat zij lassen zien als een vak, een ambacht. Waarbij zij de kans krijgen om het te leren van de echte kenners in het vak. Een andere deelnemer geeft aan dat het ook ontzettend leuk is samen met alle collega’s. In de groep is het vertrouwen groot, deelnemers geven elkaar feedback en proberen van elkaar te leren.

De uitstroom gaat sneller dan gedacht de deelnemers worden soms al gevraagd ergens te komen werken voor dat het diploma daadwerkelijk binnen is.

Ook deelnemers uit Eritrea krijgen een kans om te leren lassen. Zij kunnen nog niet goed genoeg Nederlands om de theorie er direct bij te halen. Maar hier wordt door de docenten hard aan gewerkt. 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op