Sportcentrum Tolhuispark Dokkum - Succesvolle Social Return

In Dokkum wordt druk gebouwd aan het Sportcentrum Tolhuispark. Hierbij wordt het huidige zwembad deels verbouwd en komt er een compleet nieuwe sporthal. Deze grote klus is door gemeente Dongeradeel gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Een belangrijke voorwaarde voor het mogen uitvoeren van dit project is dat er wordt voldaan aan Social Return: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden. Hiervoor heeft Dijkstra Draisma contact gezocht met Werk-/leerbedrijf NEF, de lokale organisatie die mensen vanuit de Participatiewet richting werk bemiddeld en begeleid. NEF werkt onder de vlag van het Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! samen met UWV en omliggende gemeenten.

Nadat NEF de werving en selectie heeft gedaan zijn er op dit project twee mensen aangenomen. Eén persoon kan nu, vanuit een WW-uitkering van een aantal jaren, eindelijk weer aan de slag en een gemeentelijke bijstandsuitkering is gelukkig ook niet meer nodig! De andere persoon is gedetacheerd in de schoonmaak van de bouwunits die door het bouwpersoneel worden gebruikt.

Naast het project in het Sportcentrum Tolhuispark werken NEF en Bouwgroep Dijkstra Draisma vaker samen bij het bemiddelen van mensen met een rugzakje.  Op dit moment is er een tekort aan bouw- en technisch personeel op de arbeidsmarkt. Dit is een kans voor iedereen die in het verleden minder snel aan bod kwam, ze kunnen zich nu laten zien en zo kans maken op een baan. 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op