Succesvolle Dag van de Duizend Voorbeelden

De Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018 was een enorm succes! De meer dan 30 activiteiten rond inclusief ondernemen in het land werden drukbezocht. Duizenden werkgevers werden verrast met een cadeau en een uitnodiging mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven. In Friesland zette Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! zo’n 200 werkgevers in het zonnetje.

 

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van Friese bedrijven. Hun ervaringen met betrekking tot deze groep werknemers zijn buitengewoon positief. Dit kan een goede motivatie zijn voor bedrijven die overwegen om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden. Want goed voorbeeld doet immers goed volgen!

Medewerkers die minder vanzelfsprekend aan een baan komen blijken in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer. Reden voor  Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! om gisteren werkgevers een bezoek te brengen om hen te bedanken voor hun inzet op sociaal ondernemen en een presentje te overhandigen. Enkele reacties van de bezochte werkgevers:

  • Jelle Bosma -Taxi Waaksma, Kootstertille: “We hebben drie mensen met een arbeidsbeperking in dienst en vinden maatwerk erg belangrijk. Iemand moet zich op z'n plek voelen in ons bedrijf!”
  • Lasmotec, Surhuisterveen: "We hebben inderdaad iemand met een arbeidsbeperking, het is gewoon een collega als ieder ander. Opvallend is zijn tomeloze inzet. Hij werkt inmiddels een jaar bij ons.”
  • AVEK, Surhuisterveen: “We kunnen het ons niet voorstellen dat er bedrijven zijn die niets doen voor onze mensen!”
  • Heinze de Boer, Sumar: “Ik hie it sjoen yn it nijs en ik bin ferrast. Wy fiele ús fereard! Wy ha krekt in shovel hielendal oanpast oan in grutske meiwurker.”
  • Jan Wobma - Smederij Easterhei, Sumar: “Het is mooi om mensen weer een kans te gunnen op een goede plek in de maatschappij”
  • Marco Coenen - Eurotruss, Leeuwarden: “Het levert veel blije gezichten op en ook veel dankbaarheid.”
  • Westra- Interieur Burgum: “We werken vanuit ons hart. Groei en ontwikkeling van de kandidaat is waar het uiteindelijk over gaat!”

Omrop Fryslân maakte een kleine reportage naar aanleiding van de Dag van de Duizend Voorbeelden bij de Zuivelhoeve in Leeuwarden.

 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op