Geslaagde 2e Online Banenmarkt Friesland

De tweede editie van onze Online Banenmarkt Friesland op 2 februari 2021 was geslaagd! Van 10.00 tot 13.00 uur werden ruim 100 vacatures en 109 pitches en cv’s gedeeld. De Online Banenmarkt Friesland wil een perfecte match tussen werkgever en werkzoekende mogelijk maken. Op 6 april staat de derde editie van dit online event in de planning.

Alternatief voor fysieke banenmarkt

De Online Banenmarkt Friesland is een alternatief voor fysieke banenmarkten die door de coronacrisis niet door kunnen gaan. Via de LinkedIn-groep “Online Banenmarkt Friesland” bieden werkgevers, intermediairs en uitzendbureaus vacatures aan. Werkzoekenden hadden de mogelijkheid om zichzelf via een cv of persoonlijke pitch onder de aandacht te brengen. Ook werkcoaches van UWV en gemeenten waren aanwezig om werkzoekenden een handje te helpen. Met veel enthousiasme waren werkgevers en werkzoekenden actief, zowel met het plaatsen van bijdragen als het netwerken met elkaar.

Meer leden en grotere spreiding van vacatures

In de maanden na de eerste editie van 15 december 2020 is de LinkedIn-groep verder gestegen met ruim 500 leden, in totaal telt de groep nu bijna 2000 leden. Er werden op 2 februari 105 vacatures en 109 pitches en cv’s gedeeld. 179 arbeidsplaatsen waren beschikbaar, ruim 50 vacatures waren voor de techniek en bouwsector. 72 deelnemende werkzoekenden waren op zoek naar een baan in de zakelijke dienstverlening. 

Werkgevers in gemeente Heerenveen waren de koploper met 23% van alle vacatures. 35% van alle vacatures is geplaatst door werkgevers buiten provincie Friesland. Dit valt deels te verklaren doordat ook andere banenmarkten op dezelfde datum werden georganiseerd. Werkgevers hebben hun vacatures in meerdere regio’s tegelijk geplaatst.   

We gaan door!

De geplaatste vacatures die nog niet vervuld zijn, blijven nog enige tijd in de groep staan. Ook kunnen er nog steeds bijdragen geplaatst worden. We gaan door met het bouwen van een netwerk van werkgevers en werkzoekenden in de regio. Het is belangrijk dat werkgevers en werkzoekenden elkaar blijven vinden, zeker in deze coronatijd. Daarom organiseren we op 6 april 2021 de derde editie via dezelfde LinkedIn-groep. Ook dit keer tegelijkertijd met andere online banenmarkten, zoals in Groningen en Drenthe

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op