Valideringstraject Fryske Talinten

Heel vaak weten mensen niet wat hun kwaliteiten zijn. Het werk dat ze doen en de kwaliteiten die ze daarin laten zien vinden ze vaak ‘heel logisch’. Maar dat is het juist niet! Een werkgever wil graag weten waar je goed in bent. Welke kwaliteiten je bezit en hoe je deze inzet. Om meer zicht te krijgen op je kwaliteiten kan je een Competentietraject doorlopen. Competenties zijn vergelijkbaar met kwaliteiten: het is een verzameling van al jouw kennis, vaardigheden, gedrag en motivatie.

Wat is het valideringstraject?
Tijdens dit traject maak je je competenties inzichtelijk. Dat doe je door te vertellen over jouw (werk)ervaring en documenten te verzamelen. Hierbij maak je gebruik van het doelprofiel voor Fryske Talinten. Dit doelprofiel bestaat uit een aantal competenties die nu én in de toekomst voor jou en je werkgever belangrijk zijn. Tijdens het traject bekijken we op welke manier jij deze competenties al toepast en waar je je nog verder in kan ontwikkelen. We maken hierbij gebruik van een digitaal portfolio die ook na het traject voor jou beschikbaar blijft. Je zal al snel tot de conclusie komen dat je meer kan dan je nu denkt. We gaan samen nadenken over gerichte vervolgstappen die bij jou passen. Het valideringstraject leidt uiteindelijk tot een Competentiebewijs. Met dit bewijs kun je jezelf beter presenteren bij je werkgever en actief nadenken over je eigen ontwikkeling.

In de flyer Valideringstraject Fryske Talinten lees je uitgebreide informatie over de inhoud van het traject. Het traject verloopt zoveel mogelijk online.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met het Leerwerkloket Fryslân via fryslan.leerwerkloket.nl/contact of bel onze adviseurs via 06-59947752.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op