Waardering voor eerste training ‘Individuele begeleiding op de werkvloer’

Acht Friese werkgevers hebben op 10 november een certificaat behaald na het afronden van de eerste tweedaagse training ‘Individuele begeleiding op de werkvloer’. De training kreeg een goede waardering en was de eerste uit een reeks van vier, uitgevoerd door Karin van Uden en Aernout Veldhuijzen van USG Restart in opdracht van Fryslân Werkt!.

De eerste twee trainingen van dit najaar zitten vol. Volgend voorjaar organiseert Fryslân Werkt! nog twee trainingen. Werkgevers kunnen zich hiervoor aanmelden via fryslanwerkt.nl.

Doel

Na het volgen van de training kan de werkbegeleider op zorgvuldige en betrokken wijze de medewerker vanuit de doelgroep (BAB/Wajong/WSW) dagelijkse ondersteuning en aansturing geven. De werkbegeleider krijgt meer kennis van de specifieke doelgroep in relatie tot werk en functioneren. Dit leidt tot duurzame inzetbaarheid, bevordering en behouden van draagvlak en werkplekken voor de doelgroep in Friesland.

Wat houdt de training in?

De tweedaagse training richt zich op werkbegeleiders/leidinggevenden die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met de begeleiding van de doelgroep (BAB/Wajong/WSW) op de werkvloer. De training is praktijkgericht en gaat onder andere in op de kenmerken van de doelgroep en hoe je kunt afstemmen op de individuele persoon. Daarnaast besteden we aandacht aan casuïstiek en voeren we rollenspelen.

Interesse?

Heb je interesse en wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar hester.roosjen@uwv.nl.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op