WerkFit traject voor BAB-kandidaten

Voor mensen met een BAB-indicatie, die (tijdelijk) geen werk hebben, is het belangrijk toch in het werkritme te blijven (of te komen). Voor hen bieden we vanuit Het Noorden werkt door het WerkFit traject aan. Dit traject vindt plaats binnen één van de SW-bedrijven in Friesland.

Over het WerkFit traject
Binnen het WerkFit traject kunnen kandidaten weer wennen aan het hebben van een baan. Het traject kan bestaan uit één of meerdere activiteiten die zijn afgestemd op de wensen, capaciteiten en belastbaarheid van de kandidaat.

In het kort:

  • Voor mensen met een BAB-indicatie (Banen Afspraak Banen);
  • Duur is minimaal drie en maximaal zes maanden;
  • Per situatie is maatwerk mogelijk;
  • Het WerkFit traject wordt gevolgd met behoud van de uitkering;
  • Vergoeden van reiskosten gaat volgens de eigen gemeentelijke dienstverlening. Is er geen voorziening? Informeer dan naar de mogelijkheden vanuit het maatwerkbudget crisisdienstverlening;
  • Een overzicht van de beschikbare Werkfit-plekken kun je aanvragen bij Alien Spoelstra;


Aanmelden en meer informatie

Je kunt jouw kandidaat aanmelden via het aanmeldformulier interventie RMT Friesland (Let op: het WerkFit traject is geen scholing of crisisdienstverlening). Binnen twee werkdagen nemen we contact op om jouw aanvraag met je door te nemen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over het WerkFit traject? Stuur dan een mail naar Alien Spoelstra of Coby Draaistra.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op