WerkParade; nu even niet...

Al ruim een half jaar kijk ik uit naar 1 april. Niet omdat ik er zo van houd om anderen in de maling te nemen, maar omdat vandaag de WerkParade zou plaatsvinden. Als projectleider heb ik samen met veel collega’s keihard gewerkt aan dit unieke feest voor de werkzoekenden van Friesland.


Collega’s van Fryslân Werkt!, UWV, gemeenten, het productieteam van Jant Evenementen, het communicatieteam van Klant in Zicht, scholen, vrijwilligersorganisaties, wijkteams en alle andere betrokkenen. Met man en macht hebben we ons ingezet om werkgevers en werkzoekenden enthousiast te maken voor de WerkParade.


Ontzettend veel werkgevers waren bereid om met bijzondere doe-activiteiten hun vak te laten zien aan werkzoekenden. Ik zag het al helemaal voor me: werkzoekenden die rijden in een lesbus, een baristaworkshop volgen, meehelpen op de operatiekamer, een schoonmaakparcours afleggen of solliciteren in een draaimolen. Een dag vol bijzondere ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden. Zonder cv en spanning, maar met een lach!


Dat er vandaag geen ruimte is voor een feest, dat is duidelijk. Veel werkgevers worden nu hard geraakt, op allerlei manieren en met een andere impact voor iedereen... Namens alle werkzoekenden en andere betrokkenen wil ik werkgevers ontzettend bedanken voor hun fanatieke inzet voor de WerkParade.

Als het virus onder controle is en we onze vrijheid terug hebben, dan gaan we verder met de WerkParade! Het grote enthousiasme dat we bij iedereen hebben gezien motiveert ons enorm om dit feest hoe dan ook te laten plaatsvinden. Hoe en wanneer? Dat is nog even onduidelijk. Daarover gaan we in gesprek met alle betrokken partijen, met als belangrijkste: de werkgevers.

Zet ‘m op werkgevers, heel veel succes in deze roerige tijden. Tot op de WerkParade!

 
Tamara Huizinga

projectleider Fryslân Werkt!

 

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op