Broodbakker - de basis

startdatum opleiding:31 mei 2022aantal deelnemers:12successvol afgerond:certificaat

In het praktijklokaal van de bakkerijafdeling van het Friesland College in Leeuwarden volg je een korte opleiding van tien weken.

In deze periode word je de basis van het brood bakken geleerd. Waaruit bestaat een brood, hoe maak je het, op welke aspecten beoordeel je een brood? Alle basisproducten, zoals klein- en grootbrood, gevuld en ongevuld komen aan de orde. Daarnaast ga je aan de slag met luxe gerezen degen, zoals croissants en focaccia’s.

‚ÄčVoor wie bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die graag met voeding wil werken. 

Diploma of certificaat?

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het certificaat 'Basiscursus gistdegen'. Daarnaast is de opleiding gekoppeld aan een stageplek, met mogelijk een betaalde baan tot gevolg. Er zijn stageplekken verspreid over de hele provincie. Per deelnemer wordt gezocht naar de best passende stageplek.
 
Startdatum

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, wordt de volgende startdatum bepaald.

Locatie

  • Opleiding: Friesland College, Leeuwarden
  • Leerwerkplek: heel Friesland 

Meld je meteen aan

Meer informatie: Dirk Westerhof

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op