Leerling-opticien

startdatum opleiding: 1 februari 2023aantal deelnemers:4successvol afgerond:certificaat

Optiekzaken zijn niet alleen de mooiste, maar ook de best lopende winkels die er zijn. In Nederland dragen meer dan 9 miljoen mensen een bril en/of contactlenzen. Nog veel meer mensen hebben een zonnebril. Of twee. Of misschien wel tien. Kortom, voor de één is een bril onmisbaar, voor de ander een fashionstatement. 

Opleidingstraject

Dit leerwerktraject duurt drie maanden. Je volgt een dag per week theorieles en loopt twee dagen per week stage bij een opticien bij jou in de buurt. Tijdens het traject behoud je je uitkering. Na drie maanden kun je de opticien ondersteunen bij het afnemen van een oogmeting bij de klant en bij het voeren van assortimentsbeheer.

Wil je na dit traject verder leren? Je kunt dan de BBL-opleiding Opticien (niveau 4) volgen of een andere opleiding voor de optiek-sector. Natuurlijk krijg je vrijstelling voor het deel dat je al met het mbo-certificaat hebt behaald.

Voorwaarden

  • Je hebt minimaal mbo2-niveau;
  • Je spreekt goed Nederlands;
  • Je vindt het leuk om mensen te helpen en te adviseren;
  • Je vindt het leuk om in een winkel te werken;
  • Je werkt netjes en zorgvuldig.

Diploma of certificaat?

Heb je het traject succesvol afgerond? Dan ontvang je een mbo-certificaat en kun je meteen aan het werk bij de opticien waar je ook je stage hebt gelopen. Je krijgt minimaal een contract voor 6 maanden voor 24-40 uur per week.

Startdatum

Nog te bepalen

Locatie

  • Opleiding: Deltion College, Zwolle
  • Stage: bij een opticien in Friesland, er zijn meerdere opticiens verspreid over de provincie waar je stage kunt lopen.

Meld je meteen aan

Meer informatie: Renske Vriesema

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op