Verkeersregelaar
Wat kun je verwachten
Dit is een kort opleidingstraject van drie dagen waarin je door Motorsurveillance wordt opgeleid tot verkeersregelaar. De opleiding ziet er als volgt uit:
- Dag 1 is een theoriedag. Met veel voorbeelden wordt je uitgelegd hoe je de theorie in de praktijk toe past. Er wordt ruim de tijd genomen om alles door te nemen en er is alle tijd voor vragen. De dag wordt afgesloten met een examen wat ook weer doorgenomen wordt.
- Dag 2 is een praktijkdag. Je staat op een kruispunt (onder begeleiding natuurlijk) en wisselt elkaar onderling af. Je leert wat je moet doen in verschillende situaties en hoe je zaken kunt voorkomen. Denk hierbij aan buslijnen en hulpdiensten met loeiende sirenes terwijl het overige verkeer ook gewoon doorgaat.
- Op dag 3 kun je 's ochtends nog een keer alles oefenen en 's middags maak je een examen. Hierbij is de opleider ook aanwezig.
Voorwaarden
- Een rijbewijs is handig, maar niet persé nodig;
- Je kunt uiteindelijk 8 uur per dag staan. In het begin zul je (voor zover dat kan) halve dagen werken, dit wordt later opgebouwd naar hele dagen;
- Je spreekt Nederlands.
Afgerond en dan?
Als je slaagt voor je examen ontvang je de zogenaamde VKR-pas. Met deze pas kun je meteen aan het werk bij Motorsurveillance!
Je wordt samen met een ervaren werknemer aan het werk gezet zodat je opstart goed begeleid wordt. Pas als je zelf denkt zelfstandig te kunnen werken en de begeleidende collega dat ook vindt, ga je zelfstandig aan de slag.
Locatie
- Kantoor Motorsurveillance, Kelvinstraat 17-9 8912 AN Leeuwarden
- Praktijk: Oostergoweg (kruispunt bij het MCL)
Startdatum
Op elk moment, in ieder geval zodra er 4 deelnemers zijn.
Meer informatie: Erik Jousma en Gerlof Lont