Praktijkvoorbeelden
Frisian Motors
Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien. Frisian Motors zette zijn deuren open voor schoolverlater Albert en heeft nu een enthousiaste werknemer die nooit meer anders wil.
Technopark Heerenveen
Ooit gehoord van een verpleegkundige die kant en klare trappen timmert? Of een chef kruidenierswaren die kozijnen freest? Bij Technopark in Heerenveen kijken ze er niet van op.
Houtskeletbouwspecialist De Mar
De Mar en WSP Fryslân Werkt! zijn samen een waardevol initiatief gestart waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit de bijstand of een WW-uitkering, een nieuwe kans op werk krijgen.
Van Beets Boom en Groen
“Ik werk veel samen met partners zoals speciaal onderwijs, het UWV en diverse gemeentes”, vertelt Meine. “Zij dragen jongeren aan en samen stippelen we een traject voor hen uit. We kijken wat ze graag willen doen en laten ze altijd eerst een dagje meelopen. Daarna nemen we hen steeds een stapje verder mee.”
Mannen van Staal
“Soms komt er iets op je pad dat je niet kunt negeren”, zegt Lize Bakker uit Franeker. Als mede-eigenaar van Mannen van Staal in Leeuwarden, krijgt ze regelmatig groepen scholieren op bezoek voor een rondleiding. Jongeren kunnen dan kennismaken met de praktijk van een groot staalbedrijf en krijgen uitleg over de plaatwalsen, buigmachines en lasrobots.
Koopmans en Zwart elektrotechniek
Op industrieterrein De Hemrik in Leeuwarden staat een loods als vele andere. Aan de buitenkant is het niet te zien, maar hier worden hoogwaardige schakel- en besturingssystemen gemaakt voor projecten over de hele wereld. Van een telescopische mast voor een megajacht in Qatar tot een botenlift in Noorwegen, de medewerkers van Koopmans en Zwart elektrotechniek bouwen eraan mee.
Grand Café De Pleats
In ‘De Pleats’ werken zo’n 50 mensen (23fte) waaronder ook 8 met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar liever spreekt Geesje van andersdenkenden, of nóg liever benoemt ze het helemaal niet. "Als iedereen hier welkom is, dan is het logisch dat onze medewerkers ook een afspiegeling van de maatschappij zijn."
DRS Installatie
Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.
K_Dekker Bouw & Infra
Het plan voor het vernieuwde stationsgebied van Leeuwarden werd in februari 2015 gepresenteerd. De doelstelling was duidelijk: het stationsgebied in Leeuwarden wordt een hoogwaardige entree van de stad en de functie als hét openbaar vervoer knooppunt in Fryslân verbetert sterk.
G&G Security
Bij een reorganisatie van zorggroep Alliade raakte Jannie Bron haar baan als administratief medewerker kwijt. Er was een economische crisis, de administratieve vijver zat overvol en bij bijna 50-er Jannie hielp de leeftijd ook niet mee.
Cnossen Infra
Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.
Gemeente De Fryske Marren
Als topstudent mocht Andy King met een beurs een accountantsstudie volgen in Venezuela om na het succesvol voltooien daarvan als controller aan de slag te gaan op zijn geboorte-eiland Curaçao.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op