Voorlichting einde WW

Woont u in de gemeente Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Harlingen, Waadhoeke, Vlieland of Terschelling en loopt uw WW-uitkering bijna af? Graag informeren we u over wat voor u dit kan betekenen, welke kansen en mogelijkheden op werk er voor u zijn en welke hulp u kunt krijgen bij het vinden van een betaalde baan. Zo zorgen we ervoor dat u maar heel kort, of liever nog helemaal niet, gebruik hoeft te maken van een bijstandsuitkering.

Voor wie is deze voorlichting?

Voor inwoners van de gemeenten Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Harlingen, Waadhoeke, Vlieland of Terschelling van wie de WW-uitkering binnenkort stopt. We willen u alvast informeren over de periode na de WW voor het geval dat u in de tussentijd nog geen baan hebt gevonden. Het kan zijn dat u dan in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. Of dat zo is kunt u achterhalen door het stappenplan onderaan deze pagina te volgen.

Is de uitkomst van het stappenplan ja, vul dan het aanmeldformulier in. Daarmee meldt u zich aan voor een voorlichtingsbijeenkomst waarin u informatie van uw gemeente krijgt over de bijstand. Daarnaast willen we u extra helpen om toch nog aan het werk te komen voordat u het einde van de WW-periode bereikt. 

Vragen

  • Heeft u vragen op het gebied van werk en inkomen? Neem dan contact op met UWV;
  • Heeft u specifiek vragen over zorg en welzijn of minimaregelingen? Neem dan contact op met uw gemeente.

Organisatie

Onder de vlag van Fryslân Werkt! werken alle Friese gemeenten, UWV en SW-bedrijven samen om Friese inwoners met een uitkering te ondersteunen in hun zoektocht naar een betaalde baan.