Nieuwsoverzicht

2019-09-19

Perspectief in Techniek

Veel werkgevers staan te springen om technisch personeel en zitten met hun handen in het haar! Zie jij een baan in de techniek wel zitten? Laat je dan op 19 september informeren en ontdek of een baan in de techniek iets voor jou is!
2019-08-13

Festival van het Leren

De hele maand september staat in het teken van het Festival van het Leren, een jaarlijkse campagne dat een leven lang ontwikkelen wil bevorderen voor iedereen, ongeacht opleiding, leef- en werksituatie.
2019-05-23

Schoonmaak Event

Voor alle werkzoekenden die nieuwsgierig zijn naar welke werkkansen er liggen in de schoonmaakbranche organiseren we op 14 juni 2019 speciaal hiervoor een event.
2019-05-14

Werkgevers gezocht voor pilot 'Werkgeversfocus op psychische kwetsbaarheid'

Tot eind 2019 loopt er Friesland een pilot om inzicht te krijgen in wat werkgevers nodig hebben om tot (meer) duurzame plaatsingen van mensen met een psychische kwetsbaarheid te komen.
2019-05-07

Grote groep zij-instromers gestart bij de KwadrantGroep

Maar liefst 48 zij-instromers zijn deze week bij de KwadrantGroep gestart in een werk- en leertraject, dat wordt verzorgd door het Friesland College. Met deze opleiding trekt de KwadrantGroep nieuw personeel aan én anticipeert zij op veranderingen in de zorg.​​
2019-04-25

Perspectief op Werk - actieplan om nóg meer Friezen aan werk te helpen

Met Perspectief op Werk stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid twee miljoen euro beschikbaar voor de Friese arbeidsmarktregio om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.
2019-02-28

Afsluitdijk stroomt Robert Bontes door de aderen

Tot en met 2022 wordt hard gewerkt aan vernieuwing van de Afsluitdijk. Een megaproject met veel werkgelegenheidskansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Friesland en de Kop van Noord-Holland. Robert Bontes is als projectcoördinator social return van begin af aan betrokken bij deze uitdaging.
2019-01-31

Maatwerkproject ‘It kin oars!’ voor werkzoekenden bij Mienskipssintrum Leppehiem

Mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum wil op korte termijn starten met een nieuwe functie; Medewerker Ouderenzorg. Deze nieuwe medewerkers gaan activiteiten ondernemen en ondersteuning bieden, zowel in de huiskamer als bij verschillende werkzaamheden.
2018-12-19

Geslaagde Inspiratiedagen Friesland!

Op 10 & 11 december organiseerde Fryslân Werkt! voor ongeveer 400 werkgevers en 500 werkzoekenden twee Inspiratiedagen. Hierbij een kleine foto-impressie.
2018-11-29

Inspiratietour Noordoost Fryslân

Twee bussen met werkzoekenden bezoeken donderdag 29 november een zestal werkgevers in Noordoost Fryslân. De organiserende gemeenten, Achtkarspelen, Smallingerland en Tytsjerksteradiel, willen hiermee hun werkzoekenden nieuwsgierig maken naar nieuwe baanmogelijkheden.
2018-11-06

Inspiratiedagen 10 & 11 december 2018

Op maandag 10 & dinsdag 11 december organiseren we de Inspiratiedagen Friesland in De Harmonie te Leeuwarden. Twee dagen die bijzonder de moeite waard zijn voor werkgevers én werkzoekenden!
2018-10-30

Vacature Woonzorgondersteuner Noorderbreedte

Heb jij een warm hart? Wil je graag een luisterend oor bieden en een helpende hand zijn voor oudere mensen? Dan is dit een geweldige kans op een mooie baan!
2018-09-27

Kijkje in de keuken bij Van Smaak

Eind september zijn onze accountmanagers uit NoordOost Friesland op werkbezoek geweest bij Van Smaak in Drachten. Van Smaak richt zich op de maaltijdservice aan ouderen en mensen met een beperking thuis, voor zorginstellingen en bedrijven.
2018-09-06

Perspectief in Transport & Logistiek

Veel transportbedrijven zijn op zoek naar nieuwe chauffeurs, koeriers, planners en logistiek medewerkers. Daarnaast zoeken we ook treinmachinisten. Ben je benieuwd of dit werk bij je past? Laat je dan op 6 september informeren en inspireren. Ontdek of een baan in transport & logistiek iets voor jou is!
2018-06-12

Groene vingers gezocht!

Hoveniers, groenvoorzieners, boomverzorgers en andere bedrijven in de groensector staan te springen om nieuw personeel. Bezoek op 20 juni onze banenmarkt in Sneek.
2018-05-30

Werken met depressie, verslaving & andere psychische aandoeningen

Bijna de helft van de Nederlanders wordt in zijn of haar leven getroffen door een psychische aandoening. Denk hierbij aan een burn-out, depressie, alcohol- en drugsverslaving of ADHD.
2018-05-22

Geslaagde infosessie personenvervoer bij Kijlstra

Samen met Kijlstra Personenvervoer hebben we op 17 mei jl. een informatiesessie georganiseerd voor werkzoekenden. Doel van deze bijeenkomst: een realistisch beeld geven van het werken als chauffeur.
2018-05-03

Groensector profiteert van sociale aanpak mvo

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat officieel heet, is veel meer geschikt werk te bieden dan tot nu toe gebeurt. Bedrijven in de groene sector die hierin vooroplopen, laten het zien.
2018-05-01

Infosessie Personenvervoer

Veel taxibedrijven zijn op zoek naar nieuwe chauffeurs. Ben je benieuwd of dit werk bij je past? Laat je dan op 17 mei informeren en inspireren.
2018-04-11

Succesvolle Dag van de Duizend Voorbeelden

Donderdag 29 maart hebben we zo'n 200 Friese werkgevers in het zonnetje gezet omdat ze mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een werkplek bieden.
2018-03-29

Dag van de Duizend Voorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen. En om te laten zien hoeveel verrijking en verbinding inclusief ondernemen met zich meebrengt, organiseert ‘Op naar de 100.000 banen’ voor het tweede achtereenvolgende jaar de ‘Dag van de Duizend Voorbeelden’.
2018-03-15

Druk bezocht evenement 'Perspectief in Techniek'

Omdat de technische sector schreeuwt om personeel organiseerden Fryslân Werkt!, F-Top & Leren en Werken Fryslân vanmorgen het evenement ‘Perspectief in Techniek (PIT)’ in het Adverium te Drachten. Friso Douwstra (wethouder gemeente Leeuwarden en bestuursvoorzitter Fryslân Werkt!) en Roel Haverkort (wethouder gemeente Smallingerland) verzorgen de opening van PIT.
2018-03-15

Perspectief in Techniek (PIT) - 15 maart 2018

Veel technische bedrijven zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Jammer genoeg blijken de vacatures niet altijd zo gemakkelijk in te vullen. Omdat gat te dichten organiseren we PIT!
2018-03-08

Kansen voor werkzoekenden met affiniteit voor hout

Op donderdag 8 maart zetten opleidingsbedrijf Technopark, UWV en de gemeente Heerenveen hun handtekening onder een bijzonder arrangement: door samen te werken komen de vraag naar goed opgeleide houtbewerkers vanuit de houtindustrie en de behoefte aan werk van werkzoekenden, dichter bij elkaar.
2018-01-31

Succesvol Leeuwarder project 'Groen Werkt!'

Met ‘Groen Werkt!’ worden werkloze kandidaten begeleid naar een betaalde baan als monteur installatietechniek. Samen met ROC Friese Poort en het bedrijfsleven is gemeente Leeuwarden in 2017 met ‘Groen werkt!’ gestart als onderdeel van het project ‘Groen werkt voor iedereen!’.
2017-12-21

Kijlstra Personenvervoer biedt Friese uitkeringsgerechtigden kans op werk

Kijlstra Personenvervoer uit Drachten geeft kandidaten vanuit een uitkeringssituatie een kans om bij hen aan de slag te gaan als personenvervoerder. De kosten voor de opleiding nemen zij voor hun rekening.
2017-12-11

FrieslandCampina doet mee met pilot Inclusief ondernemen

FrieslandCampina is in samenwerking met AB Vakwerk een pilot gestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die vallen onder de Banenafspraak en Wet Quotumregeling, naar werk te begeleiden op melkveebedrijven.
2017-11-15

Schildersopleiding mét baangarantie

Prima Schilders start, in samenwerking met TSH vakopleidingen, voor het vierde jaar de schildersopleiding met baangarantie. Voor dit opleidingstraject zijn zij op zoek naar 3 gemotiveerde en hardwerkende mensen die het schildersvak graag willen leren.
2017-11-08

Nieuw arrangement ‘Zijinstroom in de bouw’

Dit najaar is Regionaal Werkbedrijf Fryslân werkt! in samenwerking met Praktijk Uitzendbureau Bouw (PUB) en Bouwmensen het project ‘Zijinstroom in de bouw’ gestart. Met dit project worden werkzoekenden vanuit een uitkeringssituatie, middels een opleidings- en/of voorschakeltraject, aan het werk geholpen in de bouwsector.
2017-10-09

Diploma-uitreiking 'Eigen Kracht'

Na het succesvol afronden van het traject ‘Eigen Kracht’ zijn op maandag 9 oktober 2017 aan 11 deelnemende vrouwen een mbo-diploma dienstverlening/fast-service catering overhandigd in het Friesland College te Leeuwarden.
2017-09-06

50 plus werkt!

Op 23 oktober organiseert het CNV een inspirerende middag voor werkzoekende 50+ers. Met onder andere: John de Wolf, workshops en een informatiemarkt.
2017-07-26

Lasopleiding Drogeham - Beurtschip Grou

In Drogeham wordt gewerkt aan het Beurtschip Dorp Grou. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken aan het schip. Door de werkzaamheden die zij op doen kunnen ze weer gemakkelijker aan de slag in de arbeidsmarkt.
2017-07-13

Sportcentrum Tolhuispark Dokkum - Succesvolle Social Return

In Dokkum wordt druk gebouwd aan het Sportcentrum Tolhuispark. Hierbij wordt het huidige zwembad deels verbouwd en komt er een compleet nieuwe sporthal.
2017-06-26

Samenwerkingsverband Cendris, UWV en gemeente Leeuwarden

Kandidaten zonder of met minimale ervaring bij een klantcontactcentrum (KCC) kunnen vanaf nu bij Cendris Leeuwarden instromen in een speciaal opleidingsprogramma van drie in plaats van twee weken.
2017-06-21

Mobiliteitsnetwerk Noord Nederland brengt bedrijven samen in aanpak arbeidsmarkt

11 bedrijven uit Fryslân, Groningen en Drenthe gaan samenwerken op de regionale arbeidsmarkt en verenigen zich in Mobiliteitsnetwerk Noord Nederland.