Grienskip

startdatum opleiding: 4 april 2022aantal deelnemers:14successvol afgerond:certificaat

Ben jij ook zo’n buitenmens en vind je het fijn om met je handen te werken? Dan ben je de geschikte persoon voor ons! Ons team van mannen en vrouwen is dagelijks in touw om te zorgen dat het water en afvalwater in onze provincie Friesland goed beheerd kan worden. Wij verzorgen het groen onderhoud bij riool- en poldergemalen en op de 26 riool- waterzuiveringen door heel Friesland. Maar ook door distelbeheer uit te voeren op de dijken langs het IJsselmeer en exotische waterplanten te verwijderen in sloten en kanalen op die plekken waar dit een echt probleem is. Op die manier kan het Wetterskip Fryslan zorgen voor veilig en duurzaam (afval)waterbeheer. Al met al, leuk en noodzakelijk werk voor een duurzaam en veilig Friesland.

Als deelnemer van het leerwerktraject word je ingezet in de distel- en exotenbestrijding. Dit is een traject waarin wij mensen met arbeidsachterstand maximaal één jaar kunnen inzetten om werkervaring op te doen. Naast de praktijkvorming worden ook een aantal cursussen en trainingen gegeven die passen bij een mogelijke toekomstige functie. 

Voorwaarden

  • Afstand tot de arbeidsmarkt;
  • 3 maanden behoud van uitkering;
  • 9 maanden betaald volgens CAO Sociale werkvoorziening.

Diploma of certificaat?

Na een succesvolle afronding heb je een VCA-diploma, een certificaat voor werken met een bosmaaier en een goede kijk op wat er van je verwacht wordt om in dit vak verder te komen. Daarnaast gaan we samen met jou op zoek naar een duurzame werkgever zodat jouw carrière kan starten als dit leerwerktraject is afgerond.

Startdatum

4 april 2022

Lokatie

Opleiding: Leeuwarden. Het werken in de praktijk kan in heel Friesland, voor vervoer wordt gezorgd.

Meld je meteen aan

Meer informatie: Gaatse Westra of Annette Bliek.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op