Grienskip

startdatum opleiding: 4 september 2023aantal deelnemers:14successvol afgerond:certificaat

Ben jij een echt buitenmens en werk je graag met je handen? Dan ben je de geschikte persoon voor het opleidingstraject van Grienskip!

Een team van mannen en vrouwen is dagelijks in touw om te zorgen dat het (afval)water in Friesland goed beheerd kan worden. Zij verzorgen het groen onderhoud bij riool- en poldergemalen en op de 26 riool- waterzuiveringen door heel Friesland. Ook voeren ze distelbeheer uit op de dijken langs het IJsselmeer en verwijderen ze exotische waterplanten in sloten en kanalen waar dit een echt probleem is. Op die manier kan het Wetterskip Fryslan zorgen voor veilig en duurzaam (afval)waterbeheer. Al met al leuk en noodzakelijk werk voor een duurzaam en veilig Friesland.

Als deelnemer van het leerwerktraject word je ingezet in de distel- en exotenbestrijding. Je werkt eerst drie maanden met behoud van uitkering. Gaat dat allemaal goed, dan krijg je een contract voor negen maanden en ben je dus betaald aan het werk.

Tijdens dit jaar werk je op verschillende plekken door heel Friesland en krijg je aanvullende trainingen en opleidingen. Zowel in het groen als ook op het gebied van sociale-, werknemers- en arbeidsvaardigheden. 

Diploma of certificaat?

Na een succesvolle afronding heb je een VCA-diploma, een certificaat voor werken met een bosmaaier en een goede kijk op wat er van je verwacht wordt om in dit vak verder te komen. Daarnaast gaan we samen met jou op zoek naar een duurzame werkgever zodat jouw carrière kan starten als dit leerwerktraject is afgerond.

Startdatum

Doorlopend

Locatie

Opleiding: Leeuwarden. Het werken in de praktijk kan in heel Friesland, voor vervoer wordt gezorgd.

Meld je meteen aan

Meer informatie: Gaatse Westra of Annette Bliek.

Wij helpen u graag!

Neem contact met ons op